GRUPPTRÄNING

Träningsbrukets gruppträningskoncept och främsta leverantör kommer ifrån FortGjort Träning. De riktar sig till människor som vill ha tid att träna. Därför är alla deras gruppträningsaktiviteter 25 minuter och är enkelt uppbyggda så att man ska få valuta för sin träning. Med mottot  "Snabbt in och snabbt ut" har Du fått  mycket träning på kort tid! 

 

Svettigt, roligt och FortGjort!

 

 

FortGjort Step / Styrka

25min.FortGjort Step Styrka bjuder på effektiv intervallträning för hela kroppen.
Enkla och roliga steg på en steplåda varvas med styrkeövningar med fokus på ben och säte. Här får du mycket träning på kort tid.

 

FortGjort MageRygg

25min, En stark hållning är A och O för att kroppen ska må bra i vardagen. FortGjort Mage/Rygg stärker mittpartiet på kroppen genom övningar för magen och ryggen. Du väljer själv om du vill göra det lättare eller tyngre alternativet på övningarna – utgå alltid efter din förmåga och dagsform. Alla övningar sker sittande eller liggande på en matta.

 

FortGjort Styrka

Enkel träning för kroppens större muskler. Du använder din egen kropp som främsta redskap och du arbetar efter din egen förmåga. Ibland tar vi även hjälp av ett gummiband och en steplåda. Du kommer att känna dig härligt stark i hela kroppen efter FortGjort Styrka. 

 

FortGjort Skivstång

Med hjälp av en skivstång tränar du kroppens större muskler. Du jobbar efter egen förmåga och väljer själv hur mycket vikter du vill ha på din skivstång. Hela kroppen får en tidseffektiv genomkörare. 

 

FortGjort Multiträning

FortGjort Multi Träning består av kondition- och styrkeövningar där du kan utmana dig själv efter din egen kapacitet varje gång. En liten serie av enkla och effektiva övningar eller rörelser upprepas så många gånger du hinner under ett visst antal sekunder. Därefter en ny serie. En träningsform med mycket endorfiner och jäklar anamma! 

 

FortGjort Bål & Balans

Bål & Balans Träning fokuserar på att förbättra styrkan och stabiliteten i magen och ryggen. Här ges du 4 stycken positiva träningseffekter: Stabilitet, balans, rörlighet och styrka.
med effektiva och roliga övningar kommer du öka din bålstyrka, kroppskontroll och balans. I denna aktivitet tränar alla deltagare i sitt eget tempo och efter egna förutsättningar. 
 
 
 

FortGjort Pulsträning

25 min - FortGjort PulsTräning består av övningar och rörelser för att förbättra/bibehålla din kondition och syreupptagningsförmåga. Detta kommer också att medföra en ökad förbränning i din kropp. Här arbetar du i tidsbestämda intervaller och utefter egen hastighet i övningarna och egen nivå. Vissa intervall är längre och andra så korta som 20 sekunder. Varje intervall består av enkla och effektiva övningar eller rörelser och de ska upprepas så många gånger du hinner under ett visst antal sekunder. Därefter en ny övning/rörelse. En träningsform med mycket puls och massor av energi! 

 

 

FortGjort Dansa Mix

25min, Här behöver du inte välja! I FortGjort Dansa Mix får du det bästa av allt. Rör dig och dansa loss till nya och gamla favoritlåtar. Musikens karaktär sätter prägel på dansrörelserna 

 

FortGjort Box Mix

25 min- Enkel och riktigt rolig box-träning utan partner. En pulshöjande träningsstund med mycket träning för överkroppen. Enkel skuggboxning i korta kombinationer blandas med styrka och uthållighet för ben och säte med din egen kropp som motstånd. Enkel och tuff träning som ger mersmak! 

 

FortGjort Step Mix

Här bjuds du på enkel och följsam konditionsträning på en steplåda. Små dansanta inslag sätter guldkant på FortGjort Step Mix som gör konditionsträningen till något utöver det vanliga. Du kan förvänta dig en härlig mix av olika musikstilar, nya som gamla hits! 

 

 

FortGjort PulsJympa

FortGjort PulsJympa ökar eller bibehåller din kondition och du får även en högre förbränning i kroppen av de pulshöjande rörelserna och övningarna. Lika enkelt som traditionell gympa fast med en kreativ touch och ännu mer fartfyllt.

Som alltid när det gäller FortGjort Träning bestämmer du själv nivån på dina rörelser/övningar allt utifrån dina egna förutsättningar och önskemål. Kan din kropp och om du vill så ges du möjlighet till att både hoppa och jogga i en del övningar.

Den enkla uppbyggnaden av klassen ger dig stora möjligheter till mycket svett och det underhållande upplägget ger dig mycket skratt, denna klass är ett måste i din träning. 

 

 

FortGjort Dansa Afro

25min, Här får du njuta av stora härliga rörelser som är inspirerade av afrikansk dans. Afrikanska rytmer och en enorm rörelseglädje symboliserar FjortGjort Dansa Afro. Här finns inget rätt eller fel! Blunda och njut! 

 

 

 

 

 

FortGjort Pilates

Kroppskontroll, förbättrad hållning, fokus och ett inre lugn. FortGjort Pilates är träning som utgår ifrån kroppens mittparti och du anpassar själv rörelserna efter din egen förmåga. Övningarna i FortGjort Pilates ger både styrka och rörlighet samt hjälper dig hitta din optimala hållning.
 
 
 

 

FortGjort Rörlighetsträning

Var och varannan person är stel och har ont på vissa partier på kroppen pga av för mycket stillasittande och enformiga rörelser. Fortgjort Rörlighetsträning bygger på att vi varvar dynamiska/funktionella rörelseserier, där fokus ligger på naturliga rörelser i kroppen, med tradionella stretchövningar. 
Fortgjort Rörelseträning är din bästa vän om du behöver öka eller bibehålla din rörlighet eller Smidighet. 

 

  

 

 

 

 

 

®

Piloxing är en unik kombination av pilates och box. Konceptet skördar just nu stora framgångar i USA, och TräningsBruket med instruktören Christina var först ut i Skåne och bland bland de första i Sverige att utbilda sig och började att instruera i Piloxing hos oss 2010. 

Piloxing är en form av intervallträning som gör dig både starkare och uthållighare. Träningsformen hjälper även till att öka förbränningen och bidrar till att stärka core musklerna. Superkombination: Kort beskrivet är Piloxing en kombinaton av rörelser inspirerade av pilates och boxning – därav namnet. Träningskonceptet har sitt ursprung ifrån USA där den svenske dansaren Viveca Jensen ville utveckla en träningsform som skulle bygga en sund kropp, men också stärka självkänslan.

Piloxing är en bra mix mellan uthållighet och kvickhet från boxning, samt rörlighetsträning och stärkande träning av core-muskulaturen från Pilates.

Piloxing lanserades först som en träningsform främst för kvinnor, men är en bra träningsform även för män.

 

 

 

Cykel

Cykelpass där du, med hjälp av en alldeles speciell gruppgemenskap och pumpande musik, får möjligheten att pressa dig själv längre och hårdare än du trodde var möjligt. Något som kommer få dig att nå nya höjder i din träning. Härlig blandning av lätta, fartfyllda raksträckor och branta backar. Tuffa utmaningar blandas med lättare partier. Effektiv konditionsträning för alla. 


 

 Cirkelträning

Klassisk cirkelträning där du genom olika stationer och olika övningar tränar kroppen genom tidsintervaller. Du kan anpassa intensiteten efter din egen dagsform. Du tränar igenom hela kroppen kombinerat med kondition och styrka.